Pages

11 Mart 2013 Pazartesi

Adriana Lima'nın Güzellik Sırları

Victoria's Secret modellerinden, bir çocuk annesi Adriana Lima, formunu korumanın zor bir iş olduğunu itiraf ediyor. Fakat bir iç çamaşırı modeli olarak vücudunun sürekli gözler önünde olduğunu ve bir de doğum yaptığını düşünürseniz, bu işin hakkıyla üstesinden geldiğini söyleyebilirsiniz. Dünyaca ünlü Adriana Lima, sağlığını ve güzelliğini nasıl koruyor, merak edenler için araştırdık.

Adriana Lima, sporu gündelik hayatının bir parçası haline getirmiş. Düzenli spor yapıyor, gösteri tarihleri yaklaştığında, beslenme programını da sıkıştırıyor. Böyle zamanlarda ise karbonhidratları sıfıra indiriyor ve yaptığı egzersizler yüzünden ortaya çıkan protein ihtiyacını karşılayabilmek için de bolca protein içeren gıdalar tüketiyor. Ayrıca antioksidan içeren yeşil sebzeleri tercih ediyor. Ara öğün olarak protein içeren gıda takviyelerini tercih ediyor. Yediği yemeklerin ızgara veya haşlanmış olmasına özellikle dikkat ediyor. Bu sayede yağ tüketimini de en aza indirmiş oluyor.

Adriana Lima yüksek oranda protein ve düşük oranda karbonhidrat ve yağ tüketmenin, kendisini sağlıklı hissetmesine neden olduğunu belirtiyor. Karbonhidrat tüketiminin kendisini "şişirdiğini" belirten Lima, Karbonhidrat içeren sebzelerden dahi uzak duruyor.

adriana Lima, gün boyunca 3 ana öğün ve ana öğünlerden 3 saat sonra da birer ara öğün alıyor.
Ara öğünlerde ise çeşitli gıda takviyelerini karıştırarak yaptığı kendi formüllerini sütle karıştırıp içiyor ve ara öğünlerde yemek yemiyor.

Adriana Lima, tüm bu uygulamaları uzmanlar gözetiminde yapıyor. Bir beslenme uzmanı danışmanlığı ve gözetiminde, oldukça disiplinli, ancak sürdürülebilir bir beslenme programına bağlı kalıyor. Sık sık beslenme uzmanına görünerek muayene oluyor.

Formunu korumak konusunda oldukça kararlı olan Adriana Lima bunun için sadece diyet ve sağlıklı beslenmeyle kalmıyor. Düzenli olarak da spor yapan Adrina Lima, özellikle yoga yapmayı tercih ettiğini ifade ediyor.

Ağırlık egzersizleri yapmadığını ifade eden Lima genelde, ter atmasını sağlayacak egzersizleri tercih ediyor. Lima, sporun enerjisini arttırdığını da eklemeyi ihmal etmiyor. İp atlamayı çok sevdiğini belirten Lima, günde, 10-15 dakika bile olsa ip atlamanın, kendisini rahatlattığını ifade ediyor.

Gördüğünüz gibi Adriana Lima'nın güzellik sırrı en başta kararlılık gerektiriyor. Bunun yanında, uzmanlardan yardım almak çok önemli. Yaptığı egzersizlerden en yüksek verimi alırken, kilo almasına sebep olmayacak şekilde besleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder