Pages

3 Mart 2013 Pazar

Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Ünlü makyaj tasarımcısı Uzo adım adım günlük ve gece makyajı yapımını anlatıyor...

Güzelliğine özen gösteren kadınlar için ünlü makyaj tasarımcısı Uzo günlük makyajla ilgili tüm soruları cevaplıyor. Gece makyajının incelikleri nelerdir?

Astar
Cildin makyaj uygulamasından önce nemlendirilmesi şart. Bunu yanaklarınıza ve burun kenarlarına sürerek aydınlanmasını sağlayın.

Fondöten
NARS ürünlerini kullanırken ellerinizi kullanın. Çünkü parmaklarınız fırçalardan daha hızlı ve iyi sonuç verir. Önce açık tondaki ürünü yüze yediriyoruz.

Kapatıcılar
Uzo, göz altlarına bir miktar kapatıcı kullanıyor. Fırça yardımıyla pürüzleri tamamen kaplıyor. Yani önce fondöteni uygulayın, daha sonra ihtiyaç duyarsanız kapatıcıyı kullanın.

Krem uygulama
Uzo, yanakları renklendirmek için açık tonlarda seçiyor. Makyaj artistleri elmacık kemiklerin renklenmesini seviyor. Kontörden bahsetmiyoruz, belli belirsiz bir aydınlık hava vermek önemli.

Harmanlayın
Toz pudrayı gerekli yere kullanmak önemli. Örneğin burun çevresi ve yanak bölgesi krem malzeme uygulamayı harmanlamanıza yardımcı olur.

Pudra
Uzo, NARS ürünlerinin tene ayrı bir ışıltı kattığını düşünenlerden. Kat kat sürmenin sadece gün boyu bozulmadan kalmasını sağlamıyor, gölgeler yanaklarının daha derin görünmesini de sağlıyor.

Parlaklık önemli
Temiz bir cilt ve yanakların doğal renklendirilmiş hali günlük makyaj için ideal doğal bir görünüm. Sadece bir kaç adımla bu görüntüyü elde etmek mümkün.

Renklerin gücü
Fuşya sezonun en trend rengi. Kırmızıya alternatif güçlü bir renk olması güzel. NARS dudak kalemleri aydınlık bir görüntü sağlar.

Parlak dudaklar
Dudak kalemlerini tek kullanmayı tercih etmiyor Uzo, daha ışıltılı bir görüntü için dudak parlatıcıları kullanmayı öneriyor. Daha vernikli bir görüntüyü tercih edenler için.

Parıldayın
Dudaklara kalemlerini tek kullanmayı tercih etmiyor Uzo, daha ışıltılı bir görüntü için dudak parlatıcılarını kullanmayı öneriyor. Daha vernikli bir görüntüyü tercih edenler için.

Biraz daha duygu ekleyin
Günlük makyajdan gece moduna geçmek isteyenlerse, koyu bir dudak parlatıcısı ve koyu allıklarla geceye hazır olabilir.

Belirleyin
Uzo, dudak kalemini kullanırken kendinize bir başlangıç noktası belirlemenin önemli olduğunu söylüyor.
Daha yumuşak bir görünüm istiyorsanız daha pastel bir ton, vurgulu bir görüntü istiyorsanız da koyu renkleri tercih etmenizi öneriyor.

Belirgin gözler
Gözleri öne çıkarmanın bir diğer yolu da göz içlerine nötr renkteki bir kalemle uygulama yapmak. Beyaz kalemler daha sert olabilir.

Metal efekti
Işıltılı gözler için metalik bir göz makyajı uyguluyor Uzo. Krem far kullanmanız kalıcılık açısından da Uzo'nun önerisi.

Rimel
Gözleri daha belirgin ve canlı göstermede önemli rolü olan rimeli sürmeden makyajı bitirmiyoruz. Alt ve üst kirpiklerinizin kıvrımlarını belirginleştirmekte fayda var.

Geceye hazırız
İşte, ışıltılı gözler, rengarenk ve canlı bir görüntü. Hem de makyaj malzemelerinin minimal kullanımıyla.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder