Pages

3 Mart 2013 Pazar

Kadının Makyaj Çantasında Olması Gerekenler

Kadınların çoğu devamlı çalıştıkları ve makyaja düşkün oldukları için, makyajın kalıcılığını arttırma amaçlı tazelemeyi tercih eder. Bunu nasıl ve neler kullanarak uygulamalıyız peki?

Türkiye'nin Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy ve Çağla Şikel gibi en güzel kadınlarına ışıltılı dokunuşlar sunan makyaj artisti Burçin Göksu anlatıyor.

Kadınların çoğu, devamlı çalıştıkları ve makyaja düşkün oldukları için, makyajın kalıcılığını arttırma amaçlı tazelemeyi tercih eder.

Evet, makyaj ve kozmetik ürünlerini bolca alıyorsunuz ama günlük kullanımda ne kadarını yanınızda taşıyorsunuz? Açıkçası bu sorunun cevabı kişinin günlük yaşam rutinine göre değişir.

Tüm makyaj malzemelerini gün boyu yanınızda taşımak imkansız! Bu yüzden ya bir defada makyaj yapıp evden çıkmak ya da yanımızda taşımak gerekiyor.

Cımbız
Unutulmuş veya yeni fark edilmiş tüylerin hızla ortadan kaldırılması için bir cımbız mutlaka makyaj çantanızda yer almalı.

Allık
Sizin sağlıklı ve dinamik göstermesini sağlayan bir kozmetik arkadaşınız. Yüzünüze renk katmak için kremsi allıklar kullanabilirsiniz.

Far
Sabahları makyaja çok vakit ayıramayıp yine de makyaj yapan kadınların %80 ni far seçimi ve uygulamada ciddi hatalar yapabiliyor.

Yanınızda her zaman küçük dörtlü bir far paleti bulundurabilirsiniz. Bu noktada bütçeye göre elverişli ve kullanışlı farların hepsi ideal.

Temizleme mendilleri
Sabahtan yapmış olduğunuz makyajınızın hatalarını gün ortasında farkettiniz, bunun için makyaj çıkarıcı mendil yanınızda bulundurulabilir.

Ruj
Ruj bir kadının çantasında daima bulunması gereken favori ürünü olmalı. Gündüzleri parlatıcı kullanmayı önermiyor. Soğuk ve sıcak havalar parlatıcı rujlar gündüzleri dağıtabilir.

Pudra
Sabahları uyku sersemi makyaj yapmak oldukça zor. Fakat ne yazık ki, tüm kadınlar aynı hatayı yapıyor. Sabah fondöteni kullandıktan sonra, gün içerisinde hafif mat görünüm yaratma amaçlı çantanızda muhakkak bir toz pudra olmalı.

Pudranın kapatıcı özelliğinden ziyade matlaştırıcı özelliği olmasına dikkat ediniz. Kapatıcı özelliği olan pudra kullanımı doğal olmayan bir görünüm yaratır.

Göz kalemi
Sabah kalemlerini çekmiş olan kadınlar gün içerisinde gözleri akmış bir şekilde dolaşıyor. Saatler ilerledikçe de göz içindeki kalemin kesik kesik kalması. Bu görünümden kurtulmak doğru içerikli malzemeyi kullanmaktan geçiyor.

Oje 
Gün içerisinde deforme olan ojenizi müdehale edebilecek bir ojeyi de makyaj çantanızda bulundurmak önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder