Pages

5 Mart 2013 Salı

Uzmanlardan Saç Bakım Önerileri!

Kuru saçları iyileştirin
"Kuru saçı nemlendirmek için, organik badem yağını yıpranmış bölgelere sürün. Yağın 30 dakika kadar saça nüfus etmesini bekleyin daha sonra yıkayın ve iyice durulayın." David Babaii, Kati Hudson'ın saç stilisti.

Kırıkları düzenli olarak aldırın
Bugüne kadar yüzlerce kez duymuş olmasız da bir kez daha söylüyoruz. Kırıkları düzenli olarak aldırın 8 hafta aralıklarla kırıkları aldırmak saçların sağlıklı görünmesi ve düzgün uzaması için önemlidir.

Bakım uygularken dikkat
Saçlarınıza her gün yoğun bir bakım uygulamak yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Her gün maske yapmak, nemlendirici sürmek veya kuaföre gitmek saçları yorar. Onun yerine bu uygulamaları ayda bir yapmanızı öneririz.

Dalgalar yaratın
Doğal dalgalı saçlarla uyanmak istiyorsanız, gece yatmadan önce saçınızı geniş bigudilerle içe doğru sarın. Sabah bigudileri açın ve saçınızı parmaklarınızla hafifçe karıştırıp dalgaları açın. Ardından biraz sprey sıkarsanız, tüm günü hacimli saçlarla geçirebilirsiniz. Mahmut Ebil, Kuaför.

Sıcak cihazları uzak tutun
Fön makinesi, maşa veya düzleştirici düşkünüyseniz bir kez daha düşünün. Fazla ısıya maruz kalan saçlar daha çabuk kırılır ve solgun görünür. Saçlarınızı farklı şekillerde toplamayı deneyin.

Yeni saç fırçası alın
Saç fırçanızı kaç senedir kullanıyorsunuz? Ne kadar temizlerseniz temizleyin bir süre sonra işlevini kaybedeceğinden saçlarınızın daha çok elektiriklenmesine neden olabilir.

Şampuanınızı değiştirin
Şampuanınızı birkaç ayda bir değiştirmek saçlarınıza iyi gelecektir. Sürekli aynı içerikteki şampuan saçların yapısını bozabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder