Pages

3 Mart 2013 Pazar

Yüzümdeki Kahverengi Lekelerden Nasıl Kurtulurum

Güneş ışınlarının yüzde meydana getirdiği kahverengi lekelerden arındırmak için kozmetik ürünler harici uygulayacağınız bazı taktikler bulunmaktadır.

Cildimizi kaybettiği nemi kazandırmak, cildimizi kurtarıp tekrardan eski haline getirmek için uygulayabileceğiniz bazı uygulamalar;



Derin temizleyici maske:
Yarım yemek kaşığı beyaz kil
3 ya da 4 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane yaprağı
1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı
5 ila 8 damla çay bitkisi yağı

yüzünüzü yıkadıktan sonra çay bitkisi yağına dayalı bu yüz maskesini uygulayın. On dakika kadar tuttuktan sonra yüzünüzü sıcak suyla durulayarak meskeyi kaldırın, nemli bir pamuk ya da bez parçasıyla maske artıklarını temizleyin.

Yaşlılık ve güneş lekelerine karşı
Eskilerin kendi kendilerine keşfettikleri formüller günümüzde bile geçerliliğini koruyor. Onlardan biri de açık renk açıcı bu maske. Özellikle yaşlanma lekelerini hafifletmek ve güneşten zarar görmüş dekolte bölgesini onarmak için bu karışımı hazırlayın. Bir limonun suyunu, 2 çorba kaşığı balı ve 50 gr. sade yoğurdu karıştırın. Her bir noktaya hassas bir şekilde masaj yaparak uygulayın. Bu maskeyi haftada en az bir kere kullanın.

Elma sirkesinin faydası
Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silin. Cilt lekeleri için oldukça faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder