Pages

2 Mayıs 2014 Cuma

Hindistan cevizli kek


2 yumurta
yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 su bardağı)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağından biraz az un ( 1+1/4 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi

Islatmak için

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 yemek kaşığı kakao

Etrafına bulamak için

Hindistan cevizi

Yapılışı

Yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
Üzerine portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.
Küçük boy dikdörtgen bir bor camın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülür.
175  0C derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
Kek fırından alındıktan sonra soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan süt, kakao ve şeker çırpılır.
Soğuyan kek küp küp olacak şekilde dilimlenir (2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler olmalı.)
Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak Hindistan cevizine bulanır. Böylece orta kısmı beyaz kenarları kakaolu bir görünümü elde etmiş olacaksınız.
İsterseniz bazılarının karşılıklı birer kenarlarını kakaoya batırmayabilirsiniz. Böylece kekin iç kısmında oluşan görüntüyü meydana gelmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder