Pages

2 Mayıs 2014 Cuma

Kek Tarifi


Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder